суббота, 13 апреля 2024 г.

День_народження_письменника

 

Казкарка Оксана Іваненко - народилася 13 квітня 1906 року в Полтаві у родині журналіста і вчительки. Писати і читати Оксанка вивчилась непомітно в чотири роки. Змалечку дуже полюбила казку і сама почала вигадувати й фантазувати. Мрія, що зародилася змалку, все життя надихала Оксану Іваненко: писати для дітей, вести їх за допомогою слова дорогою добра. Її книжки чарують своєю безпосередністю, поетичністю і щирістю.
Літературна творчість захопила її дуже рано, писала вірші та п'єски. Але початком свого творчого шляху Оксана Іваненко вважає 1925 рік, коли в журналі «Червоні квіти» було опубліковано оповідання «До царя».
Життя письменника – це його книжки. Своє життя Оксана Дмитрівна Іваненко пройшла з чудовими книжками, які читали декілька поколінь українських дітлахів, а зараз читаємо і ми.
Своєю творчістю Оксана Дмитрівна Іваненко внесла значний вклад не тільки в дитячу літературу, але і в жанр історичної літератури для дітей і підлітків. Прикладом є «Друкар книжок небачених» – цікава науково-художня повість про першодрукаря Івана Федорова. Її перо залишило для сучасних читачів неповторні твори про дитинство Тараса Шевченка та про долю Марко Вовчок.
Тож згадуємо і насолоджуємося читанням чудових , знайомих з дитинства творів видатної письменниці разом!
А за посиланням можна слухати незабутні казки Оксани Іваненко ⬇️

Все реакции:
8

Комментариев нет:

Отправить комментарий