понедельник, 22 апреля 2024 г.

22 квітня у світі 54-й раз відзначають ДЕНЬ ЗЕМЛІ.


22 квітня у світі 54-й раз відзначають ДЕНЬ ЗЕМЛІ.
Teмa Дня 3eмлi 2024 poкy – “Плaнeтa пpoти плacтикy” – зaкликaє дo cкopoчeння виpoбництвa плacтикy нa 60% дo 2040 poкy.
Meтa Дня 3eмлi 2024 – пiдвищити oбiзнaнicть пpo шкoдy, якy плacтик зaвдaє здopoв’ю живиx opгaнiзмiв, пoeтaпнo вiдмoвитиcя вiд викopиcтaння вcix oднopaзoвиx плacтикoвиx виpoбiв i вимaгaти пoлiтики, якa б пoклaлa кpaй викopиcтaнню плacтикy в мoдi.
7 порад, які допоможуть зберегти довкілля та економити
1. Відмовитися від поліетиленових пакетів – екологічно та економічно
За даними ООН, приблизно 5 трильйонів поліетиленових пакетів споживаються у світі щороку, або близько 10 мільйонів - щохвилини. Наразі, близько 60 країн світу почали боротьбу із пластиком на законодавчому рівні.
2. Відмовитися від одноразових пляшок та посуду
Лише 9 відсотків усіх пластикових відходів, які були коли-небудь вироблені, були перероблені.Пластикові пляшки, одноразовий посуд – ми зустрічаємося з цими одноразовими виробами кожного дня. І їх використання можна легко обмежити. Замість того, щоб купувати воду у пластикових пляшках, можна придбати пляшку багаторазового використання і носити воду з собою. Замість одноразового посуду – звичайний.
3. Бути енергоефективним у побуті
Відповідно до звіту Міжнародного енергетичного агентства, глобальні викиди вуглекислого газу при виробництві енергії у 2017 році зросли до 32,5 гігатонн, встановивши рекорд.
4. Обирати найбільш екологічній транспорт
Типовий легковий автомобіль викидає приблизно 404 грами вуглекислого газу на милю (1,6 км). Протягом року середньостатистичне авто викидає 4,6 тонн вуглекислого газу.
5. Економити воду
Свіжа, чиста вода – це обмежений ресурс. 2.1 мільярди людей у світі не мають доступу до безпечної питної води, відповідно до даних Всесвітньої організації охорони здоров’я. Економити воду, насправді, не так важко. Замість ванни, можна прийняти душ. Поки я чищу зуби, я намагаюсь закривати воду. Вимикання води, поки ви чистите зуби два рази на день, може зберегти 30 літрів води на день – а це 900 літрів на місяць – повідомляє Агентство охорони довкілля США.
6. Купуйте менше та не викидайте
7. Сортувати сміття і віддавати на переробку
Замість того, щоб скло, пластик та папір опиниляся на смітнику чи в океані, вони можуть бути перероблені на інші продукти. Для цього ми маємо сортувати відходи та викидати їх у спеціальні смітники для переробки.
джерело https://www.holosameryky.com/a/sim-porad-yaki-dopomozhut-zberegty-dovkillia-ta-sche-zekonomyty/4618831.html

Все реакции:
24

Комментариев нет:

Отправить комментарий