четверг, 18 апреля 2024 г.

День_підсніжника

 

19 квітня у світі відзначають День проліска. Чому так пізно, адже до середини квітня він у нас вже перецвітає!?
День проліска почали відзначати в Британії з 1984 року. Взагалі у світі, залежно від кліматичної зони, проліски зацвітають від січня до квітня. А оскільки у Великобританії їх цвітіння припадає на середину квітня, то і свято було приурочено до цього періоду – початку весни і теплих сонячних днів. В Англії проліски дуже популярні квіти, а ставлення до них вельми трепетне, в чомусь схоже до ставлення голандців до тюльпанів.
В Україні клімат поступово змінюється, такі теплі малосніжні та короткі зими не були характерними для нашої території ще 30-40 років тому. Зазвичай сніг затримувався до середини-кінця березня, відповідно і проліски квітнули до середини квітня. Але останнім часом перші квіти з’явиляються вже в кінці лютого.
Як же казково вони прикрашають нашу землю після зимових холодів! Але, на жаль, потерпають від знищення людьми. І з кожним роком первоцвітів стає все менше і менше на нашій планеті. В деяких країнах вони вже зникли зовсім через недбайливе ставлення людей.
В Україні первоцвіти хоча і занесені до Червоної книги, проте масово зрізаються та продаються. Дякуючи волонтерам, кожного року проводиться роз‘яснювальна робота серед місцевого населення щодо захисту первоцвітів. І ця просвітницька робота дає позитивний результат.
За посиланням ви можете побачити первоцвіти, які охороняються законом в Україні, а ще на вас чекає онлайн-мандрівка та майстер-клас «Малюємо первоцвіти» ⬇️

Тож пам‘ятаймо, що зривати первоцвіти – це злочин!
Піклуймося про наше довкілля, щоб зберегти красу і здоров‘я нашої планети.

Комментариев нет:

Отправить комментарий