пятница, 15 декабря 2023 г.

Різдвяна історія Дікенса

 

Цього року виповнюється 180 років від часу видання різдвяної повісті англійського письменника Чарлза Дікенса «РІЗДВЯНА ПІСНЯ В ПРОЗІ, АБО РІЗДВЯНЕ ОПОВІДАННЯ З ПРИВИДАМИ». Різдвяну пісню у прозі Чарлз Дікенс створив під час своїх нічних прогулянок Лондоном. У різдвяні дні 1843 року «Пісня» вийшла друком. Чудово видана і проілюстрована відомим художником і добрим приятелем письменника Джоном Лічем, вона відразу зажила успіху.
Різдвяна історія Дікенса схожа на казку зі щасливим кінцем. Як і кожна казка, вона має свій підтекст. Письменник нагадує людям, що часто у своїх нещастях винні вони самі, у їхніх руках змінити життя на краще, жити у мирі і злагоді, бути добрими і милосердними. Потрібно хоча б іноді аналізувати свої вчинки, і тоді стануть зрозумілими помилки, які треба виправляти завжди вчасно. Так думав письменник, який бажав бачити всіх людей щасливими. Дехто вважає, що його мрії були ілюзорними, та все ж він змушував людей замислитися над власним життям.

Читати й перечитувати новорічні історії - це хороший спосіб знову повірити в дива, які хоч тільки новорічної ночі, але обов’язково трапляються!

Комментариев нет:

Отправить комментарий