пятница, 29 декабря 2023 г.

день_народження_письменника

 

30 грудня - 158 років від дня народження видатного англійського письменника Редьярда Кіплінга .
Діти багатьох поколінь усього світу із захопленням згадують та читають оповідання про Мауглі, про допитливе Слоненя, про Кішку, яка гуляла, як собі знала, і багато інших чудових, захопливих казкових історій Редьярда Кіплінга. За видатний талант оповідача, за унікальну спостережливість, та за яскраву фантазію і зрілість ідей у 1907 році письменникові було присуджено Нобелівську премію в галузі літератури.
Народився Р. Кіплінг 30 грудня 1865 року в Індії, в Бомбеї. Раннє дитинство пригадувалось потім письменником як пора безхмарного щастя, якій він зобов'вязаний усім добрим і світлим у собі. Саме в дитинстві письменник ознайомився з мовою гіндустані від своєї няні. А місцеві казки та оповідання залишили найкращі спогади на все життя. В шестирічному віці Радді разом з молодшою сестрою відправили в Англію здобувати освіту. Перебування Кіплінга в одному з пансіонів було для нього нестерпною моральною і фізичною мукою. Через кілька років Радді віддали в нову школу, навчальний заклад військового типу, де він почував себе зовсім по-іншому. Тут він почав писати вірші і відсилати їх у журнали, де їх поки що не друкували. Керівник закладу підтримав літературне обдарування хлопчика і зробив усе можливе, щоб Радді Кіплінг не звернув з цього шляху. Батьки теж достойно оцінили талант сина. В 1881 році, коли йому виповнилося шістнадцять років, вони видали за власний рахунок невеликим тиражем збірку "Шкільні вірші". В сімнадцятирічному віці Редьярд Кіплінг закінчив школу і повернувся в Індію, де почав працювати в провінційній газеті. Індія - країна давньої культури, чудових легенд, екзотичної природи - захопила уяву юнака. І не дивно, що його перші твори: оповідання, казки, вірші - були присвячені саме їй. Так з'явилась "Книга Джунглів", яка заявила світові про народження нового дитячого письменника.
З біографією письменника можна ознайомитися за посиланням ⬇️

Згадуємо, читаємо та перечитуємо чудові твори улюбленого письменника, які оспівують і звеличують мужність, відвагу, волю, дружбу, розкривають чарівний світ незайманої природи. Твори, які принесли Р. Кіплінгові славу одного із найкращих у світовій літературі письменників-анімалістів.
Канікули - найкращийй час для читання!

Комментариев нет:

Отправить комментарий