пятница, 24 февраля 2023 г.

25 лютого День народження Лесі Українки.

 

Серед видатних жінок світу Леся Українка (Лариса Косач) займає одне з почесних місць. Письменниця, громадська і культурна діячка, перекладачка, фольклористка. Завдяки її творчості українська література зайняла одну з найвищих позицій у світовій культурі, а про українців і Україну заговорив увесь світ.
Творча спадщина Лесі Українки включає більше 270 віршів, не враховуючи поем і віршованих драматичних творів, півтора десятка оповідань, стільки ж статей, величезну кількість перекладів, безліч зібраних унікальних народних пісень, казок, переказів та легенд українського народу.
Вона народилася слабкою і тендітною дівчинкою; практично постійно хворіла, але за своє коротке життя стала символом України. Символом сили, непокори, самобутності та незалежності, опинившись в одному ряду з Тарасом Шевченком, Григорієм Сковородою, та Іваном Франком.
За посиланням на вас чекає документальний фільм про життя і творчість видатної письменниці ⬇️
Для мене, особисто, Леся Українка
– це яскраві спогади дитинства. Я дуже добре пам’ятаю дитячу казку «Біда навчить» про нерозумного горобчика, якого ніхто не навчив розуму, і найкращим вчителем виявилася біда.
А читаючи вірш «Черешеньки», відчуваєш, що саме про тебе, про твої дитячі бажання і переживання писала Леся Українка.
І, мабуть, у кожного вірш «На зеленому горбочку» пробуджує патріотичні почуття та любов до природи і рідного краю.
Тож згадуємо нашу Лесю. Читаємо і вивчаємо її чудові вірші, щоб завжди залишалися дитячі спогади, і щоб живий ланцюжок любові до природи ніколи не переривався.
А нашим маленьким читачам пропонуємо цікаву збірочку поезій Лесі Українки
🔸«В дитячому крузі» за посиланням ⬇️
А ще дивіться та слухайте кращі дитячі твори незабутньої Лесі ⬇️

Комментариев нет:

Отправить комментарий